AI ile Eğitim Oluşumu – Hindustan Times

miloya

New member
Yapay zeka (AI) günlük yaşam ve etkileşimlere giderek daha fazla gömüldüğünden, öğrenme ve öğretim üzerindeki etkileri artık uzak bir olasılık değil, güncel bir gerçekliktir. Bununla birlikte, AI'nın eğitimde gerçek potansiyeli, ancak evlat edinilmesi, özellikle Hindistan'ın çeşitli ve karmaşık eğitim manzarasında, öğrencilerin insan ve bağlamsal ihtiyaçlarına kapsayıcı, sorumlu ve derinden kaynaklanıyorsa gerçekleşir.

AI (Istock)

Hindistan çok önemli bir anda duruyor: sadece AI araçlarını devralmakla kalmaz, aynı zamanda kendimizi inşa etme ve kullanımlarını, amaçlarını ve yol gösterici değerlerini oluşturma fırsatı. Yeni nesil teknolojik ve adil eğitim sistemlerini tasarlarken, AI'nın neler yapabileceğini ve bağlamları öğrenmede ve öğretmede neler yapamayacağını tartışmak önemlidir.

Ortak mitleri ortadan kaldırmak ve AI'nın gerçek vaadini vurgulamak için, Hindistan sınıflarından araştırma ve bilgiye dayanan beş yanlış anlamayı inceliyoruz.

Mit 1: AI sadece zengin kullanıcılar için uygundur – çoğu araç Hindistan'ın çoğu için profesyonel ve ucuzdur.

Bu en yaygın ve kısıtlayıcı yanlış anlamalardan biridir. Her ne kadar birçok AI odaklı aracın premium uygulamalar olarak paketlendiği doğru olsa da, Hindistan'daki AI'nın bir gelir düzeyinde günlük yaşama zaten nüfuz ettiği gerçeği. Yıllık Eğitim Raporu Raporu (ASER) 2024'e göre, 14-16 yaş arası kırsal Hindistan'daki çocukların% 82'si akıllı telefonların nasıl kullanılacağını biliyor ve birçoğu zaten dil asistanları, sohbet botları, Haber önerileri ve çeviri araçları aracılığıyla bilerek veya bilmeden AI ile uğraşıyor.

Eksik olan erişim değil, rehberli, mantıklı ve eleştirel bağlılıktır.

IIT, Madras ve Central Square Foundation'daki Sorumlu KI Merkezi'nin (Cerea) tahminleri, üretken AI'ya erken maruz kalmanın, bakıcı olmayan modellerle güçlendirilen mağazalarda mevcut maliyetli araçlara sahip olduğunu göstermektedir. 10 dakikalık sohbet bot etkileşimi ve günde iki nesil görüntü dahil olmak üzere haftada yaklaşık 45 dakika kullanım için tasarlanan böyle bir pozlama, bu kadar düşük bir fiyata teslim edilebilir. £100- £10 milyon öğrenciye ulaştıysanız, yılda öğrenci başına 110. Bu dönüşümü gerçekten sürdürülebilir hale getirmek ve tescilli sistemlere bağımlılıktan kaçınmak için Hindistan, eğitim alanında yapay zeka için kamusal dijital altyapıya yatırım yapmalıdır.

Alternatif olarak, K-8 CAN için Egemen, Yerel 14 Milyar Parametre-KI-Güçlü Kişiselleştirilmiş Kişiselleştirilmiş Öğrenme Modeli £25- £Yılda öğrenci başına 30 (beş yıl boyunca ön yatırımlardan yoksun bırakılmıştır), günde bir saat kullanım. Bir yatırım £13-14 crore, bu modeli üç milyon k -8 öğrenciye hizmet edecek şekilde potansiyel olarak ölçeklendirebilir, böylece daha büyük bir nüfus için daha fazla potansiyel genişletilir. Bu, rehberli AI araçlarının hem uygulanabilir hem de ölçeklenebilir olduğunu göstermektedir.

Bu altyapı yatırımları, sınıflar için güvenli, bütünleştirici ve bağlam bilincine sahip AI araçlarının yapısının temelini oluşturur. Uygun korkuluklarla, eğitimde AI, bildiğimiz gibi eğitim vaat etmek için muazzam bir sözdür.

Efsane 2: Eğitimde AI sadece kalıcı etkileri olan geçici bir teknik eğilimdir.

Bu efsane, AI'nın eğitimde gelişmekte olan rolünün hızını ve potansiyelini göz ardı etmektedir. Özel olarak inşa edilmiş AI, daha etkili, adil ve reaksiyon -hızlı öğrenme sistemlerinin uzun vadeli etkinleştirilmesi olarak sürekli olarak etkinleştirilir.

Yapay zeka özenle entegre edilmişse, öğrenmeyi kişiselleştirebilir, öğrencilere gerçek zamanlı geri bildirim verebilir ve eğitimcilerin her öğrencinin ilerlemesini daha iyi anlamalarına ve desteklemelerine yardımcı olan bilgiler üretebilir. Farklı öğrenme seviyelerine sahip sınıflarda özellikle değerli olan farklılaştırılmış dersler, Hint halk eğitim sisteminde sık sık zorlukla mücadele eder. Yapay zekanın uzun vadeli etkileri dünyanın dört bir yanındaki sınıflarda zaten görülebilir ve öğrenme, öğretme ve yenilik yapma şeklimizde temel bir değişikliğe işaret etmektedir.

Mit 3: AI öğretmenlerin rolünün yerini alabilir.
Yaygın bir sorun, AI'nın öğretmenlerin yerini alabilmesidir. Gerçekte, AI, değerlendirme ve yönetim gibi rutin görevleri otomatikleştirerek ve öğrencilere daha fazla mantıklı gelmek için öğretmenlerin zamanını optimize ederek dersleri iyileştiren destekleyici bir araçtır. AI ayrıca dersleri kişiselleştirilmiş özel ders ve terzi desteği ile tamamlar, öğretmenler ve mentorlar öğrenciler için gereklidir.

AI, rollerini azaltmak yerine daha etkili olmayı ve her öğrenciyi öğrenmeye odaklanmayı eğitir. Eğitimin geleceği, yapay zeka öğretmenlerinin nasıl desteklediği ve desteklediği, etkilerini güçlendirdiği ve her çocuğun daha etkili bir şekilde öğrenmesine yardımcı olacağını şekillendirecektir.

Efsane 4: AI alfabetik sadece teknoloji uzmanı, kodlayıcı ve nane öğrencisi için geçerlidir.

Yapay zeka alfabeciliği, AI kontrollü bir dünyada navigasyon için gerekli olan kavramsal anlayış, eleştirel düşünme ve etik farkındalığı içerecek şekilde teknik becerilerin ötesine geçer. Yapay zeka eğitim, sağlık ve sosyal medyaya entegre edildiğinde, AI sonuçlarının anlaşılması ve araştırılması okunan veya aritmetik kadar temel olacaktır.

Bu nedenle, yapay zeka alfabeciliği, öğretmenlere, öğrencilere, siyasi kararlara ve topluluklara ulaşmak için STEM sınıfının ötesine geçmelidir. Yapay zeka ve gelecekteki beceri geliştirme için temel bir gerekliliktir. Üç aşamalı bir model yararlıdır: AI yeterliliğinin lensi tarafından görülür: Üç aşamalı bir model yararlıdır:

• AI Alfabetik – Herkes için Temel Anlama ve Sorumlu Kullanım
  • Farklı meslekler için AI kapasitesine bağlı sıvı; Ve
  • AI Şampiyonası -AI geliştiricileri ve araştırmacılar için uzman bilgisi.
CSF ve IIT Madras'ın birinci sınıf AI alfabetik girişimi olan AI Samarth, temel bir farkındalık oluşturma ve sorumlu kullanımı teşvik etme acil ihtiyacını kabul ediyor. AI Samarth, bir nesil bilgili, sorumlu ve yetkili kullanıcıları tanıtmayı amaçlamaktadır.

Efsane 5: AI alfabetikliği, daha düşük gelirli topluluklar için bir öncelik olmayabilir.

Kırsal ve düşük gelirli topluluklardaki çocuklar, bu araçların nasıl çalıştığını veya güvenilirliklerini anlamadan AI ile akıllı telefonlar ve öğrenme platformları ile zaten ilgilenmektedir.

AI alfabetik bu gruplar için önemli bir öneme sahiptir, çünkü erişilebilir AI, anlama ortamlarında zorluklar için ölçeklenebilir, kişiselleştirilmiş çözümler sunmaktadır. Ancak yeterli farkındalık olmadan, veri koruma endişeleri, yanlış bilgilendirme ve istismardaki artışlar gibi riskler.

Eleştirel bir anlayış olmadan, öğrenciler AI baskılarını eleştirel ve potansiyel olarak kötüleşen eşitsizlikleri kabul edebilirler.

AI Samarth bunu, yerel dillerde öngörülen topluluklar altında öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenler için bağlamla ilgili içerik sağlayarak ve güvenli, bilgilendirilmiş ve hedeflenen AI katılımını sağlayarak ele alıyor. Benzer şekilde, AI Systems için Karya'da veri çalışanı olarak çalışan kırsal kadınlar, daha düşük gelirli belediyeler sadece AI'nın pasif alıcıları değil, aynı zamanda küresel AI ekonomisi için aktif ve bilinçli olarak olduğu için yaklaşık 5 $, yaklaşık 20 kat, yaklaşık 20 kat daha fazla ücret çalışmaktadır. Katılımınız, AI alfabeciliğinin öneminin altını çiziyor ve bireylerin AI teknolojilerine ve aynı zamanda ekonomik olarak fayda sağlamak için güvenli ve mantıklı bir şekilde dahil olmalarını sağlıyor.

Hindistan Ulusal Eğitim Politikası (NEP) 2020, okul koşucularındaki müfredatta AI akışkanlığı, dijital beceriler ve bilgisayar destekli düşünmeyi gerektirir. Bu vizyonun uygulanması, siyasi kararlar, eğitimciler, teknoloji uzmanları ve sivil toplumun koordineli eylemlerini gerektirir.

Amaç sadece yeni araçlar kullanmak değil, aynı zamanda adalet, dahil etme, güvenlik ve şeffaflığı korumak için teknolojiyi oluşturmaktır. Verileri kullanılan ve avantajları olan AI'yı kimin tasarladığı hakkında eleştirel sorular, eğitimin daha adil olmasını sağlamak için bu çabalara öncülük etmelidir. Girişimler ölçeklendirilirse, odak noktası güçlü bir kamu altyapısı inşa etmek, yerel yenilikleri teşvik etmek ve AI alfabetikliği sağlamak, böylece her öğrencinin AI kontrollü bir dünyada gelişebilmesi için olmalıdır.

AI gümüş bir top değildir, ancak doğru niyet, yatırım ve koruyucu önlemlerle, Hindistan'ın eğitim sistemini adil, yapmaya hazır ve öğrenmeye hazır olarak yeniden yorumlamak güçlü bir güç olabilir.

Bu makale B. Ravindran, Başkan, Wadhwani Veri Bilimleri ve AI (WSAI), Hindistan Teknoloji Enstitüsü, Madras ve Gouri Gupa, Central Meydanı Vakfı Proje Müdürü tarafından yazılmıştır.