Hindistan'ın Akıllı Kurul Devrimi – Hindustan Times

miloya

New member
Yeni mali yıl yaklaştığından beri, Hindistan eğitim sektöründeki siyasi eğitim sektörü, gelecek yılın bütçesini nerede konsantre etmesi gerektiğini düşünüyor. Altyapı, öğretmen eğitimi ve dijital eğitim yatırımları yüksek öncelikler olmaya devam ederken, minimum ek maliyetlerle büyük öğrenme kazanımlarını açabilecek bir teklifle sonuçlanabilirsiniz: akıllı tahtaları gerçekten akıllı hale getirmek.

Akıllı tahta (yalnızca ekran için fotoğraf)

Son üç yılda Hindistan, Samagra Shiksha, PM Shri ve devlet geliştirme fonları tarafından finanse edilen devlet okullarına 600.000 akıllı kurul kurdu. Her akıllı tahtanın maliyeti yaklaşık £Toplam kamu yatırımına yol açan 1 lakh £6.000 crore. Benzer sayıda akıllı tahta da özel okullarda tanıtıldı.

Birçok çalışma ve saha ziyareti, çoğu sınıftaki öğretmenlerin sadece akıllı tahtaları dijital tahtalar olarak kullandıklarını ve etkileşimli potansiyellerini kullanamayacağını göstermektedir. Brookings Institute 2023 tarafından yapılan bir araştırma, taahhüt araçları ve yapılandırılmış pedagoji ile eşleştirilmedikçe, teknolojinin tek başına öğrenme sonuçlarını iyileştirmediğini göstermiştir.

Uluslararası Eğitim Teknolojisi Dergisi'nde yapılan bir çalışma, sadece akıllı kurulların etkileşimli öğrenme mekanizmalarına eşlik etmedikçe öğrencilerin performansını önemli ölçüde iyileştirmediği sonucuna varmıştır.

Böylece akıllı tahtalar sınıfta öğrenmeyi gerçekten geliştirebilir, iki kritik bileşen tarafından desteklenmelidir:

· Öğrenciler için temsil sistemleri (Tıkırma): Öğrencilerin gerçek zamanlı cevaplarını sağlayan kablosuz cihazlar. 2019'daki Bioscience üzerine yapılan bir çalışma, tıklamalı sınıfların kavramsal anlayışta bir iyileşmeyi%35 artırdığını gösterdi.

· Her sınıf için standartlaştırılmış Akıllı Power Point Sunumları (PPTS): 220 Etkileşimli Ders PPT'leri (sınıf başına bir) kavramın netliğini sağlamak için. Her oturum üç ila dört biçimlendirici değerlendirme sorusu içerir, öğrenciler tıkırdan cevap verir. Sistem, öğrencilerin ilerlemesini gerçek zamanlı olarak takip eder ve sınıf ve kılavuz düzeyde veri kontrollü müdahaleleri sağlar.

Sınıfları tıklamalar ve standart akıllı PPTS maliyetleri ile yükleme £Sınıf başına 15.000 – Akıllı kurul başına mevcut yatırıma kıyasla sadece% 15 artış.

Akıllı tahta kontrollü eğitimi başarıyla uygulayan ülkeler, sadece donanıma değil, bağlılığa odaklanmıştır:

· Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya: Clicker tabanlı sınıflar% 40 daha yüksek öğrenci katılımına yol açmıştır.

· Singapur: Hükümet, tüm akıllı kurulların etkileşimli yazılım ve öğretmen eğitimi ile kullanılması gerektiğini öngörüyor.

· Finlandiya: Bir ulusal politika, EDTECH tarafından gerçek zamanlı biçimlendirici bir değerlendirmeyi bütünleştirir ve birinci sınıf küresel öğrenme sonuçlarına katkıda bulunur.

Siyasi karar -Eyalet hükümetleri ve eğitim bütçelerini tamamladığından, okullarda akıllı kurulun kullanımını hızlı bir şekilde değerlendirmenin doğru zamanıdır. Sadece yatırım yaparak £Sınıf başına 15.000 daha fazla siyasi karar sağlayabilir – £6.000 crore varlık, taahhüt, veri odaklı öğrenme ve gerçek eğitimsel değişime tamamen kullanılır.

Bu şimdi tedavi edilmezse, akıllı tahtalar kullanılmayan, pahalı bir yatırım olmaya devam ediyor. Yeni bütçe, ders düzeltmesini düzeltme ve her rupinin öğrenme sonuçlarını gerçekten iyileştirmesini sağlama fırsatı sunuyor.

Bu makale eski okul eğitimi sekreteri Praveen Prakash, Andhra Pradesh tarafından yazılmıştır.