22 Kasım 2024 18:37 IST
Bu makale Manah Wellness Kurucu Ortağı ve COO'su Ritika Arora tarafından yazılmıştır.
Bir kadın ve zihinsel sağlık girişiminin kurucu ortağı olarak, iş, çocuklar ve ev sorumluluklarını aynı 24 saat içinde dengelemek gibi günlük zorluklarla karşılaşıyorum. Bu, birçok kadının her gün yönetmesi gereken bir dengeleme eylemidir. İşyerinde başarılı olma, ailemizi geçindirme ve evimizi koruma baskısı çok zorlayıcı olabilir. Ancak yolculuğum boyunca bu talepleri karşılamanın öncelik verme becerisini ve yardım istemeye istekli olmayı gerektirdiğini öğrendim.
Çalışan kadın (temsili görsel)(Shutterstock)
Birçoğumuz çok uzun zamandır her şeyi tek başımıza yapmamız gerektiğine inandık. Destek istemekten çekiniyoruz çünkü bunun bizi zayıf göstereceğini düşünüyoruz. Ancak gerçek şu ki yardım istemek bir güç göstergesidir. Eşlerimizi ve ailelerimizi ev işlerine dahil etmek ve iş yerindeki meslektaşlarımızı desteklemek sadece bizi rahatlatmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli olana konsantre olmamızı da sağlıyor.
Liderler olarak, kadınların örgütlerimizde karşılaştığı benzersiz zorlukların farkına varmak bizim sorumluluğumuzdur. Bu mücadeleleri öylece kabul edemeyiz; Kadınları gerçekten destekleyen ve teşvik eden ortamlar yaratmamız gerekiyor. Zihinsel refah esastır. İşte liderlerin işyerinde kadınların ruh sağlığını ve refahını desteklemek için uygulayabilecekleri beş ilerici strateji.
Bu makale Manah Wellness Kurucu Ortağı ve COO'su Ritika Arora tarafından yazılmıştır.
Bir kadın ve zihinsel sağlık girişiminin kurucu ortağı olarak, iş, çocuklar ve ev sorumluluklarını aynı 24 saat içinde dengelemek gibi günlük zorluklarla karşılaşıyorum. Bu, birçok kadının her gün yönetmesi gereken bir dengeleme eylemidir. İşyerinde başarılı olma, ailemizi geçindirme ve evimizi koruma baskısı çok zorlayıcı olabilir. Ancak yolculuğum boyunca bu talepleri karşılamanın öncelik verme becerisini ve yardım istemeye istekli olmayı gerektirdiğini öğrendim.
Çalışan kadın (temsili görsel)(Shutterstock)
Birçoğumuz çok uzun zamandır her şeyi tek başımıza yapmamız gerektiğine inandık. Destek istemekten çekiniyoruz çünkü bunun bizi zayıf göstereceğini düşünüyoruz. Ancak gerçek şu ki yardım istemek bir güç göstergesidir. Eşlerimizi ve ailelerimizi ev işlerine dahil etmek ve iş yerindeki meslektaşlarımızı desteklemek sadece bizi rahatlatmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli olana konsantre olmamızı da sağlıyor.
Liderler olarak, kadınların örgütlerimizde karşılaştığı benzersiz zorlukların farkına varmak bizim sorumluluğumuzdur. Bu mücadeleleri öylece kabul edemeyiz; Kadınları gerçekten destekleyen ve teşvik eden ortamlar yaratmamız gerekiyor. Zihinsel refah esastır. İşte liderlerin işyerinde kadınların ruh sağlığını ve refahını desteklemek için uygulayabilecekleri beş ilerici strateji.
- Ruh sağlığını politika ve uygulamalara entegre edin: Ruh sağlığına kurumun politikalarında açıkça yer verilmeli ve günlük uygulamalara entegre edilmelidir. Buna cömert ücretli izinler, esnek çalışma programları ve sağlıklı iletişim normlarının teşvik edilmesi de dahildir. Kadın çalışanların işe bağlılıklarını, bağlılıklarını ve ruh sağlıklarını ölçmek için düzenli nabız anketleri kullanılabilir. Bu, kadınların zihinsel refahının kuruluş için en önemli öncelik olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
- Kurumsal destek grupları geliştirin: Kadınların liderliğindeki destek grupları veya çalışan ruh sağlığı kaynak grupları oluşturmak inanılmaz derecede güçlü olabilir. Bu gruplar kadınların deneyimlerini, zorluklarını ve başarılarını paylaşabilecekleri güvenli alanlar sağlıyor. Yalnız olmadığınızı ve başkalarının mücadelelerinizi anladığını bilmek, zihinsel refah için kritik olan bir topluluk ve bağlantı duygusunu geliştirir. Bu gruplar, duygusal destek sağlamanın yanı sıra, kadınların profesyonel ve kişisel yaşamlarının karmaşıklıklarını aşmalarına yardımcı olabilecek ağlar da yaratıyor.
- İşyerinde esnekliğe öncelik verin: Esneklik, kadınların ruh sağlığını desteklemek açısından kritik öneme sahiptir. Uzaktan çalışma, esnek programlar veya kişisel meseleler için izin alma yeteneği olsun, liderler politikalarına ve uygulamalarına mümkün olduğunca fazla esneklik katmalıdır. Liderlerin bu davranışlara kendilerinin model oluşturması ve kişisel bakıma öncelik vermenin ve sınırlar koymanın sorun olmadığını göstermesi de önemlidir. Kadınlar, liderlerinin iş-yaşam dengesine değer verdiğini gördüklerinde, onların da aynısını yapma, stresi azaltma ve tükenmişliği önleme olasılıkları daha yüksektir.
- Kaynakların kullanılabilirliğini etkili bir şekilde iletin: Ruh sağlığı kaynakları mevcut olsa bile çoğu çalışan bunların farkında olmayabilir. Liderler, özellikle de kadınlar, bu kaynakların kullanılabilirliğini aktif olarak bildirmeli ve başkalarını damgalanma korkusu olmadan yardım aramaya teşvik etmek için kendi deneyimlerini paylaşmalıdır. Haber bültenleri, ekip toplantıları veya birebir görüşmeler yoluyla, refah kültürünü teşvik etmek için tüm çalışanların mevcut destekten haberdar olmasını sağlamak önemlidir.
- Sınır koymayı ve işten kopmayı teşvik edin: Sınır koymanın ve işten kopmanın önemini vurgulamak ruh sağlığı açısından kritik öneme sahiptir. Yöneticiler, mesai saatleri dışında e-postaları kontrol etmeme, önemli görevlere öncelik verme ve kişisel zamanlarında işle ilgili mesajları susturma gibi davranışları teşvik edebilir. Hatta bazı şirketler, çalışanların tamamen gevşemesine ve yeniden şarj olmasına yardımcı olmak için iş saatleri dışında işle ilgili iletişimi sınırlayan politikalar bile uygulamaya koydu.